Adem & IJs

Adem & ijs is een workshop waarbij breathwork (ademwerk) en het trotseren van een ijsbad centraal staan. Wij passen hierbij de Wim Hof methode toe. De workshop wordt gegeven door Bart Witkampf (coach en Wim Hof instructeur) en Vera Hamers (holistisch psycholoog).

Waarom zou je met gezond verstand in een ijsbad stappen?

Van jongs af aan krijgen we geleerd dat we, alles wat oncomfortabel is, uit de weg moeten gaan. We kiezen vaak (onbewust) voor veiligheid en comfort. De vaste baan die eigenlijk geen energie meer geeft, de relatie die doodgebloed is, de vriendschap waarin je vooral de gever bent en de dikke jas aan omdat het buiten koud is.

In een ijsbad kun je aan den lijve ervaren dat je je comfortabel kunt voelen in een oncomfortabele situatie. En dus veel meer kunt dan je denkt!

De workshop is geschikt voor beginners. En je leert de 3 pijlers van de Wim Hof Methode; ademhalingstechniek, koudetraining en mindset.

In de workshop krijg je theoretische uitleg over ademwerk en over koudetraining. Daarbij doen we een ademsessie waarbij je de kracht van ademhaling kunt ervaren. De ademsessie is een boost voor je mentale en fysieke gezondheid. Er kunnen evt vastzittende emoties loskomen. Vertrouw erop dat je lichaam precies laat gebeuren wat je op dat moment aankunt. Niet meer en niet minder. Gedurende de workshop doen we ook verschillende oefeningen om te verbinden in de groep en te ervaren dat je meer kunt dan je denkt. We werken toe naar het toetje; het ijsbad. Uiteraard doe je dit alleen als dat voor jou ook goed voelt op dat moment. Wij, en de groep helpen je om deze uitdaging aan te gaan. Want uiteraard is het spannend. Des te groter ook het gevoel wat je erna hebt; trots en energiek.

Bart en Vera zorgen voor een fijne en veilige sfeer bij de workshop. Deze vindt plaats in de prachtige lodge Windraak. Ook voor de innerlijke mens wordt gezorgd middels verantwoorde en verse versnaperingen.

De volgende workshop vindt plaats op 17 januari 2025.

Adres

Windraak 1
6153 AA Windraak